controle loonheffing

Controle loonheffing

Ik wijs U nog op de versterkte controles bij de loonheffing: zwart werken, schijnconstructies met VAR verklaringen van ZZPers, te lage opgaves van gewerkte uren enzovoort.

De risico’s op hoge boetes zijn bij de loonheffing zeker zo groot als bij de omzetbelasting

Er zijn dagelijks vele controleambtenaren in de buitendienst werkzaam… Wist u dat wit werken bij vele beroepsgroepen bij een eenmanszaak of V.O.F. uiteindelijk slechts 5% duurder is dan zwart werken? Dat komt met name omdat wit werken aftrekbaar is van Uw winst en dus belastingvoordeel oplevert. Voor 5 euro per 100 euro salaris loopt U dus het risico op een boete van minimaal 6000 euro per persoon! Geef daarom tijdig Uw personeelsmutaties door (liefst per email), zodat er nooit twijfel bestaat over het wel of niet in dienst hebben van medewerkers.

Meer gebruik maken van Digid

In 2016 zal de Digid code nog belangrijker worden, niet alleen voor U privé maar ook zakelijk. Privé, omdat U steeds minder blauwe enveloppen zult gaan ontvangen. Beschikkingen over Toeslagen en Aanslagen Inkomstenbelasting zullen beschikbaar komen via de zogenaamde Berichtenbox op www.mijnoverheid.nl. Om deze te kunnen lezen heeft U een account nodig en deze kunt U alleen aanmaken met een Digid code. Langzamerhand zal alle correspondentie van de Belastingdienst in deze Berichtenbox terechtkomen. Heeft u geen Digid dan kunt u deze berichten niet meer lezen met mogelijke problemen ( zoals naheffings-aanslagen ) als gevolg. Heeft u dus nog geen Digid, vraag hem dan zo snel mogelijk aan! Aanvragen kunt u hier doen

Baho heeft de Digidcodes van U en Uw fiscaal partner in het vervolg nodig om op een eenvoudige manier informatie bij de Belastingdienst te kunnen opvragen en aangiftes te maken. U wordt dan ook verzocht deze aan ons door te geven, ook al heeft U dat al eerder gedaan! Digidcodes worden namelijk nogal eens gewijzigd, dus graag nog een keer doorgeven. Indien U geen Digid code heeft van U en/of Uw fiscale partner dan wordt U verzocht deze zo spoedig mogelijk aan te vragen via Digid.nl. Wij kunnen dit uiteraard ook voor U doen, maar dan moet U dit wel tijdig aan ons doorgeven, liefst per email. Tijdig betekent in dit geval voor eind 2015, maar hoe eerder hoe beter ! In de loop van 2016 wordt het voor ons onmogelijk zonder Digid bepaalde informatie op te vragen en zullen wij U dus niet meer optimaal kunnen bedienen. Wij zullen U ook om een machtiging gaan vragen voor het opvragen van fiscale informatie. Zonder deze machtiging wordt het voor ons moeilijker onze werkzaamheden te verrichten. Graag ook hier uw medewerking.

Als U in het vervolg zelf Uw Digidcode wijzigt, geef dat dan direct aan ons door, zodat wij altijd de actuele codes ter beschikking hebben.